Abonnees Disney+ houden hart vast na interview grote baas

18 mei 2021

Eerder dit jaar werd een abonnement op Disney+ een paar euro duurder en dat is de streamingdienst wel goed bevallen. Moeten we straks nóg meer gaan betalen? Het zou zomaar eens kunnen…

Disney haalt zijn schouders op

Behoorlijk wat Disney-abonnees reageerden boos op de prijsstijging, maar Bob Chapek, de CEO van het megagrote concern, haalt daar zijn schouders over op: wat het aantal abonnees betreft heeft Disney helemaal niks van die boosheid gemerkt!

In het afgelopen kwartaal werd de grens van 100 miljoen betalende klanten zelfs gehaald. Chapek reageert: “Natuurlijk, dit was onze eerste prijsverhoging sinds onze lancering, maar we zijn ontzettend blij over de manier waarop de markt daarop gereageerd heeft. Én de manier waarop gereageerd wordt op de introductie van Star.”

De hoge pief vervolgt: “We hebben een verbetering gezien van onze output, en we lijken redelijk bestand tegen dit soort prijsverhogingen. Ik denk dat we ons goed voelen bij ons aanbod in vergelijking met de prijs die we over heel de wereld voor een abonnement op Disney+ vragen.”

Nieuwe verhoging?

Met zijn uitlatingen lijkt Chapek de weg te plaveien voor een nieuwe prijsverhoging, al houden we natuurlijk een slag om de arm. Disney+ heeft op dit moment in ieder geval 103 miljoen abonnees en een jaartje geleden waren dat er nog 33 miljoen; een explosieve stijging.

Ook interessant