‘Disney+ krijgt nòg een nieuwe Star Wars-serie’

11 maart 2021

Disney+ krijgt de komende jaren een scala aan Star Wars-series, maar toch lijkt dat nog niet genoeg. Een nieuw gerucht duidt namelijk op dat er nog een nieuwe Star Wars-serie in ontwikkeling is bij Disney+. Dit keer betreft het een serie rondom Ezra Bridger en Thrawn.

Zo meldt het doorgaans betrouwbare Kessel Run Transmissions. Het YouTubekanaal onthult tevens direct wie Disney op het oog heeft om de rol van de Star Wars Rebels-held te spelen. Mena Massoud zou beoogt worden om de rol op te pakken. Massoud speelde eerder al de hoofdrol in de live-action Aladdin film die in 2019 verscheen.

Ook voor grote Rebelsschurk Thrawn lijkt al bepaald wie de rol krijgt. Small Screen meldt dat Lars Mikkelsen de rol van Grand Admiral Thrawn gaat vertolken. Wel zou hij die rol eerst vertolken in de Ahsoka Tano spin-off Star Wars serie.

Nieuwe Star Wars-serie op Disney+ moet snel verschijnen

Volgens Kessel Run Transmissions verschijnt de Star Wars serie met Ezra en Thrawn al snel op Disney+. Tenminste, dat zegt host Cory Van Dyke. Zijn exacte woorden zijn als volgt: “Zorg ervoor dat jullie een abonnement hebben op Disney+ voor de Ezra en Thrawn serie die zeer binnenkort uitkomt.”

Hoe de serie precies vorm krijgt, is nog onduidelijk. Ezra en Thrawn werden immers voor het laatst gezien aan het einde van Star Wars Rebels waarin Ezra zichzelf leek op te offeren om Thrawn te verslaan. Een post-credit scene maakte destijds wel duidelijk dat Sabine Wren en Ahsoka een zoektocht naar Ezra startte, iets wat in The Mandalorian via de introductie van Ahsoka ook ter sprake kwam.

Ahsoka zelf krijgt overigens ook nog een nieuwe Star Wars-serie waarin ze zelf centraal staat. Vermoedelijk gaat deze serie over de zoektocht naar Thrawn en dus ook Ezra. Of de series in elkaar overlopen, moet dan ook nog blijken. Een officiële aankondiging van Disney over de Ezra/Thrawn-serie moet eveneens nog gemaakt worden.

Ook interessant