31 juli 2021

Disney+ heeft dan wel een kleinere bibliotheek dan Netflix, maar dat is volgens velen geen probleem. De kwaliteit van de content is namelijk van de bovenste plank. Toch zijn er soms ook series waarover je goede dingen hoort, maar zodra je ze kijkt ben je eigenlijk binnen een paar afleveringen teleurgesteld. De vijf meest overrated Disney+ series zetten we daarom voor jou op een rijtje.

De vijf meest overrated Disney+ series die we voor jou op een rijtje zetten kiezen op basis van verschillende factoren. Natuurlijk is de kwaliteit van de serie belangrijk, maar ook hoeveel er over de serie gesproken wordt. Dezelfde regels voor deze lijst waren eerder ook al van toepassing op onze lijst met meest overrated Netflix-series, die je hier kunt vinden.

1. The Mandalorian

We trappen af met een controversiële keuze op deze lijst: The Mandalorian. De eerste live-action Star Wars-serie ooit kwam in 2019 met de release van de streamingdienst als grote klapper uit. In tegenstelling tot eerdere Star Wars-projecten werd daadwerkelijk ander genre voorgeschoteld, namelijk een western.

Toch viel die keuze lang niet bij iedereen in de smaak. Doordat wekelijks nieuwe afleveringen verschenen kregen veel kijkers het gevoel dat de serie maar een beetje zat te rommelen en dat het verhaal eigenlijk nergens naar toe ging. Voor het eerste seizoen is dit op één a twee afleveringen na dan ook het geval. 

De serie werd daadwerkelijk pas een must-watch toen het tweede seizoen verscheen. Dat is nog steeds van toepassing, maar de serie wordt door fans nu ook al snel één van de betere Star Wars-producties ooit genoemd. Dat is alleen een beetje overdreven, want dat eerste seizoen is best wel een bittere pil om doorheen te komen dankzij een leeuwendeel van de afleveringen.

2. The Simpsons

Hoewel The Simpsons oorspronkelijk natuurlijk niet begon als een Disney+ serie is de streamingdienst van het huis van de muis wel de plek waar nieuwe afleveringen te streamen zijn. Disney kocht immers niet voor iets FOX en promootte vervolgens toen de streamingdienst naar Nederland kwam flink met het feit dat The Simpsons er ook zou zijn.

Helaas is The Simpsons al lang niet meer de serie van hoge kwaliteit die we allemaal gewend waren. De serie verliest qua relevantie al jaren en stijgt langzaam maar zeker in aanzien. Het is dan ook meer dat we ons het TV-landschap niet zonder de gele familie kunnen voorstellen dat de animatieserie nog op de buis is, maar een aanrader om de sitcom daadwerkelijk te kijken is het al lang niet meer.

The Falcon and the Winter Soldier Serienieuws 2

3. The Falcon and the Winter Soldier

Met drie Marvelseries onder de riem is het MCU sinds 2021 ook volledig in gaan zetten op Disney+ Original Series. Toch is het resultaat soms nog wat wisselvallig, waarbij The Falcon and the Winter Soldier het zwarte schaap is. De serie ging door het coronavirus namelijk flink op de schop en dat is aan de kwaliteit helaas ook te merken.

Waar sommige verhaallijnen goed werken, is de serie in z’n geheel toch wat wisselvallig. Zo waren de schurken vrij slap, ontstonden er onbedoeld grote sprongen qua logica en was alleen het verhaal van Sam Wilson interessant om te volgen. Als iemand The Falcon and the Winter Soldier je aanraadt als de beste Marvelserie tot nu toe kun je dat dan ook maar beter met een korrel zout nemen.

Family Guy Serienieuws

4. Family Guy

Ook Family Guy is nog steeds onwijs populair als animatieserie, maar dat wil niet per se zeggen dat de serie goed is. Sterker nog, de serie is met gemak één van de meest overrated Disney+ series die er is. Ook deze serie komt, net als The Simpsons, niet oorspronkelijk van Disney+ maar van FOX. 

De serie stond in eerste instantie in een hoog vaandel wegens de mix van satire en waarop bekende series en films in de show werden gemixt. Naarmate de serie meer seizoenen kreeg prikten mensen echter wat meer door de bubbel en werd steeds duidelijker dat de humor lang niet meer zo goed was. Helaas is dat nog steeds het geval.

5. Marvel’s M.O.D.O.K.

Hoe Marvel’s M.O.D.O.K. voor haar eerste seizoen op Disney+ (onder het Star Original-label) een 88 procent op Rotten Tomatoes wist te scoren blijft nog steeds een groot raadsel. De animatieserie rondom superschurk M.O.D.O.K. is namelijk zo chaotisch en over-de-top dat het soms gewoon moeilijk is om naar te kijken. Soms duik je doordat de serie aan staat gewoon liever in je telefoon en dat is natuurlijk nooit een goed teken.

Het is niet dat de serie er niet alles aan doet om in de smaak te vallen, want proberen doet de serie zeker. De cast zit namelijk vol grote sterren die gerenomeerd zijn om hun prestaties. Ook de humor raakt af en toe de roos, maar slaat helaas de plank ook vaak genoeg mis. Al met al is het zeker geen schande om deze animatieserie voorlopig over te slaan.

Ook interessant