Grey’s Anatomy laat kijkers verweesd achter

12 maart 2021

De langstlopende ziekenhuisserie zorgt weer voor ophef in tv-land. In de nieuwste aflevering gaat één van de hoofdpersonages dood en dat laat een schokgolf aan reacties achter op sociale media. In de serie worden we meegenomen naar het fictieve Grey Sloan Memorial Hospital in Seattle, Washington. De assistente chirurgie Meredith Grey staat centraal, maar ook de andere collega’s komen uitvoerig in beeld. Tot op de dag van vandaag loopt de ziekenhuisserie nog altijd. Grey’s Anatomy kent in totaal al zeventien seizoenen, in Amerika wordt het uitgezonden door ABC.

Plots overlijden zorgt voor schokgolf in Amerika

Vel fans noemen het de grootste shock sinds Patrick Dempsey’s dokter Derek Shepard (McDreamy) zes jaar geleden stierf. De makers van ‘Grey’s Anatomy’ verrassen wel vaker met plotwendingen die niemand verwacht, want ze sloegen in de laatste aflevering van seizoen 17, ‘Helplessly Hoping’, alweer toe. Deze keer was het Dr. Andrew DeLuca die plots om het leven kwam na een heldhaftige confrontatie met een mensenhandelaar. Hij werd neergestoken en overleed uiteindelijk tijdens een operatie. Het zeventiende seizoen is heel relevant, er wordt uitvoerig aandacht besteed aan de corona-crisis.

Geruchten over Netflix, Disney+ heeft wel de rechten

Al enkele jaren zijn er geruchten dat de serie ook op Netflix zou komen maar tot op heden is dit nog steeds niet het geval. In België had Telenet tot 2019 de rechten maar ze vernieuwden deze niet. Op Disney+ zijn wel de eerste zestien seizoenen reeds te bekijken.

Ook interessant