Releasedatum The Walking Dead seizoen 11 bekendgemaakt

5 april 2021

De kogel is door de kerk. The Walking Dead eindigt officieel in 2022. Dat is duidelijk geworden na de bekendmaking van de releasedatum van The Walking Dead seizoen 11. Het elfde en tevens laatste seizoen trapt officieel op 22 augustus 2021 af.

AMC onthult de releasedatum van het laatste seizoen via een nieuwe teaser. Deze toont meer beelden van de Commonwealth, de locatie van de laatste grote verhaallijn uit de stripboekenserie. De teaser kwam direct na de uitzending van de finale van seizoen 10.

Seizoen 11 van de serie krijgt om het verhaal goed af te ronden dan ook 24 afleveringen, waarvan de eerste acht vanaf 22 augustus op de buis verschijnen. Verwacht wordt dat de serie in drie blokken het laatste seizoen af gaat ronden. Wel is duidelijk dat het seizoen de langste in de reeks wordt. Seizoen 10 had immers “slechts” 22 afleveringen.

The Walking Dead seizoen 11 wordt groter

In tegenstelling tot de extra zes afleveringen die seizoen 10 afsloten, wordt voor seizoen 11 alles uit de kast getrokken. De zes nieuwe afleveringen die werden bijbestelt moesten wegens de COVID-19 maatregelen flink bijgesteld worden. Dit zorgde ervoor dat iedere aflevering slechts een handjevol castleden bevatte, maar voor seizoen 11 wordt die tactiek niet gevolgd.

Showrunner Angela Kang onthult dat er meer actie, zombies en interessante verhalen aankomen dan ooit te voren. Zodra de serie is afgerond in 2022 komt er overigens ook nog een spin-off serie met Daryl en Carol in de hoofdrol, terwijl ook spin-off titel Tales from the Walking Dead is aangekondigd. Tevens verschijnen er nog films met Andrew Lincolns Rick Grimes in de hoofdrol.

Ook interessant