5 Netflix Originals die in 2021 nog verschijnen

28 juli 2021

2021 is alweer over de helft en in die tijd hebben we al van flink wat Netflix-series mogen genieten. De Netflix Originals van 2021 brachten dit jaar tot nu toe films als Army of the Dead en series als Lupin. Om je voor te bereiden op de rest van het jaar zetten we vijf Netflix Originals die in 2021 nog verschijnen die je zeker in de gaten moet houden.

Wie het over Netflix Originals heeft, kijkt uiteraard verder dan zijn/haar neus lang is. Netflix Originals zijn er namelijk in verschillende soorten en maten. Zowel films als series vallen immers onder het Netflix Originals-label. Verwacht daarom een goede mix van films, series en uiteraard nieuwe seizoenen van de grootste Netflix-series die de streamingdienst heeft.

1. The Witcher (seizoen 2)

We trappen af met de serie die eerder deze maand eindelijk van een releasedatum voorzien werd. Het is natuurlijk The Witcher seizoen 2, waarvan de releasedatum van 17 december eindelijk bevestigd werd tijdens Witchercon. De serie pakt het verhaal van Geralt of Rivia en Ciri op. Geralt heeft de taak, nu hij Ciri gevonden heeft, om haar te beschermen tegen de dodelijke wereld, maar gemakkelijk zal dat niet gaan.

Gevaar ligt constant op de loer en Ciri zelf heeft ook bijzondere krachten waarmee ze flink wat schade aan kan richten. Geralt neemt haar het komende seizoen daarom mee naar Kaer Morhen, het thuis van de Witchers, om haar te leren hoe ze zichzelf kan verdedigen. Het nieuwe seizoen is gebaseerd op het boek The Blood of Elves, wat als het ware het startschot is voor een nog veel groter verhaal rondom de bekende Witcher.

2. Beckett

Ook Netflix Original-film Beckett moet op het lijstje met Netflix Originals om in de gaten te houden. Deze actiethriller heeft John David Washington in de hoofdrol als Beckett, een Amerikaanse toerist die in Griekenland ineens plots opgejaagd wordt. Washington is niet de enige grote ster die in de film speelt, want ook Boyd Holbrook en Alicia Vikander hebben een rol in de film.

Veel meer details over de film zijn er momenteel nog niet bekend en Netflix heeft zelfs nog geen trailer van de film uit de doeken gedaan. Wat de film ook meehelpt is dat deze in Griekenland afspeelt, wat toch nog een beetje een vakantiegevoel geeft. De film komt namelijk op 13 augustus uit, dus als je niet weg kunt wegens de pandemie heb je met deze film toch nog een beetje het gevoel alsof je er tussenuit bent geweest.

3. Cowboy Bebop

Een van de meest geanticipeerde Netflix-series die dit jaar nog uit moet komen is zonder twijfel Cowboy Bebop. Deze live-action serie hoopt bij release de naam van de bekroonde anime aan te doen, maar heeft nu al een flinke berg te beklimmen. De serie wordt namelijk als een van de beste anime aller tijden gezien en heeft een fanbase die onwijs gepassioneerd is. 

De eerste geluiden rondom de serie zijn gelukkig wel positief. Zo lijkt de keuze van John Cho als hoofdpersoon Spike Spiegel een gouden zet te zijn en werden de eerste beelden van het iconische intronummer ook goed ontvangen. De serie heeft nog geen releasedatum, maar staat wel voor de herfst van 2021 op de planning.

4. Red Notice

Waar Beckett met een toffe cast pronkt, is er altijd baas boven baas. Netflix wil dat met Red Notice als geen ander laten zien, want deze actiethriller staat namelijk ook nog op de planning voor 2021. Deze Netflix Original heeft alleen een sterrencast die Beckett compleet van de kaart veegt. In Red Notice zijn het namelijk Dwayne Johnson, Gal Gadot en Ryan Reynolds die op het zilveren scherm stralen.

De film gaat over Rusty, één van de beste speurneuzen ter wereld, die samen met twee van de grootste dieven in de geschiedenis een gevaarlijke crimineel moet opsporen. Het verhaal klinkt misschien niet zo spannend, maar de film is geregisseerd door Rawson Marshall Thurber. De regisseur was eerder al verantwoordelijk voor Central Intelligence, een film waarin Johnson tevens straalde. 

Qua humor en actie lijkt het dan ook helemaal goed te komen met Red Notice. Reynolds staat immers ook bekend om zijn komische kunsten, terwijl Johnson hier en daar onverwacht grappig uit de hoek kan komen. Daarnaast zijn alle drie de acteurs meer dan bekend met het actie genre, dus ook qua spektakel lijkt deze film meer dan genoeg plezier voor te gaan schotelen. De film komt uit op 12 november.

5. La Casa de Papel (seizoen 5)

We sluiten natuurlijk af met La Casa de Papel seizoen 5. Het laatste seizoen van de Spaanse bandieten gaat later dit jaar in première via een dubbele release. Het vijfde deel van de serie wordt in twee delen opgesplitst om nog even extra veel spanning op te bouwen en dat is meer dan terecht. De serie is namelijk uitgegroeid tot een fenomeen sinds het eerste seizoen dat in 2017 verscheen. 

Op 3 september kunnen fans alvast uitkijken naar de eerste lading afleveringen die het verhaal van El Professor en zijn kompanen vervolgt. Toen we het meesterbrein voor het laatst zagen zat hij flink in de penarie en het is dan ook afwachten om te zien hoe de briljante professor zichzelf redt. 

Vervolgens komen de laatste afleveringen van de serie op 3 december op Netflix. Op deze manier blijft de Netflix Original een gespreksonderwerp waar we het nog veel over gaan hebben dit najaar. Om je alvast voor te bereiden hebben we vijf verwachtingen van het komende seizoen voor je klaarstaan.

Ook interessant