4 augustus 2021

Disney+ afspeuren naar een serie die het kijken meer dan waard is, kan soms nog wel eens een uitdaging zijn. De grootste hits kent iedereen, maar het vinden van de pareltjes is pas echt een kunst. Dit zijn de vijf meest underrated Disney+ series om te kijken!

De vijf meest underrated Disney+ series die we voor jou op een rijtje zetten kiezen op basis van verschillende factoren. Natuurlijk is de kwaliteit van de serie belangrijk, maar ook hoeveel er over de serie gesproken wordt. De regels zijn wat dat betreft vergelijkbaar met onze lijst met vijf meest underrated Netflix-series, die je hier kunt vinden.

1. The Walking Dead

Dat The Walking Dead in onze lijst staat met series die perfect zijn om nu te bingen is niet zonder reden. De zombieserie die in 2010 oorspronkelijk begon werd al snel een hit, maar kende na haar vijfde seizoen ook een moeilijke tijd. Met het zesde seizoen werd de serie namelijk onwijs melodramatisch en verloor deze de glans en horror van de eerdere seizoenen.

Toch wist de serie zich te herpakken sinds het negende seizoen. Het probleem is alleen dat zodra een serie zichzelf in de afgrond heeft gestort, iets wat The Walking Dead pijnlijk genoeg met seizoenen 6 tot en met 8 deed, het moeilijk is de reputatie weer te herstellen. Toch heeft The Walking Dead zichzelf zeker weten te herpakken en verdient de serie eigenlijk wel een tweede kans van iedereen die ooit is afgehaakt.

2. The World According to Jeff Goldblum

We trappen af met de serie die als één van de grootste aantrekkingskrachten van Disney+ werd bestempeld voor de streamingdienst uitkwam. Toen het eenmaal zover was en kijkers wekelijks moesten wachten op de nieuwe avonturen van Jeff Goldblum wist de serie alleen niet heel erg te boeien. De excentrieke acteur wist wel te vermaken, maar het The World According to Jeff Goldblum was nou niet bepaald een serie waarvoor je wekelijks in de agenda zette dat er een nieuwe aflevering aankwam.

Toen de volledige serie uit was en je eigenlijk gewoon lekker door de afleveringen kon bladeren veranderde er echter iets. Toen ontdekten velen dat er daadwerkelijk wel een hele goede serie schuil gaat achter die malle Goldblum. In deze serie neemt de acteur je namelijk meer op reis door de geschiedenis van allerlei onderwerpen, zoals koffie, spijkerstof en sneakers. Het zorgt voor een uiterst informatieve en vermakelijk cocktail. 

Star Wars The Clone Wars The Bad Batch Serienieuws

3. Star Wars: The Bad Batch

Het Star Wars-universum heeft de laatste tien jaar flink wat nieuwe avonturen voorbij zien komen in de vorm van boeken, strips, films en natuurlijk ook series. Toch is er één serie die eigenlijk compleet is ondergesneeuwd sinds de overname van Disney en dat is Star Wars The Bad Batch. Deze serie over een stel mislukte Clone Troopers die Order 66 weten te ontvluchten is sinds de release eerder dit jaar vrijwel door iedereen overgeslagen.

Waarom er niet meer over de serie gesproken wordt, is misschien wel het grootste mysterie. De serie is namelijk steengoed en zit vol connecties met zowel Star Wars The Clone Wars, Rebels en The Mandalorian. De serie is zelfs nog steeds bezig met haar eerste seizoen, dus mocht je nog niet begonnen zijn is dit het perfecte moment om de serie te checken.

4. Agents of S.H.I.E.L.D.

De keuze voor Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. komt misschien als een schok voor wie de serie daadwerkelijk al gezien heeft, maar dat is eigenlijk het hele probleem. Niet heel veel mensen hebben de serie daadwerkelijk gekeken of afgekeken doordat deze zo lafjes begon. Deze serie rondom Phil Coulson en zijn eigen S.H.I.E.L.D.-team werd in het eerste seizoen namelijk zo nauw aan het lijntje gehouden dat velen al snel het schip verlieten.

Toch werd de serie juist ieder seizoen beter en kwamen er uiteindelijk zeven seizoenen. Deze werden naarmate de jaren vorderden niet alleen steeds beter, maar ook gekker en gestoorder terwijl kijkers met volle teugen genoten. Dat de serie het zwarte schaap is van het MCU is dan ook alleen omdat zoveel fans de serie eigenlijk links lieten liggen voordat deze daadwerkelijk harten kon veroveren.

5. Monsters at Work

We sluiten af met de meest recente serie op deze lijst, namelijk nieuwe animatieserie Monsters at Work. De serie gaat verder waar de originele Monsters Inc ophield, maar dan vanuit een nieuw perspectief. Dit keer volgen we Tylor Tuskmon die graag bij Monsters & Co wil werken als Schrikker, maar op de dag dat hij begint wordt het roer van het bedrijf compleet omgegooid.

Tylor moet ineens flink omschakelen en in plaats van een Schrikker zet hij zijn zinnen op het worden van een grappenmaker. De Disney+ Original-serie schoot niet direct als fantastische serie uit de startblokken wegens de wat versplinterde toon die bij kinderen veelal over het hoofd lijkt te schieten, maar niets is eigenlijk minder waar. Wie de serie gekeken heeft, raakt direct compleet opnieuw verliefd op de wereld van Mike & Sully (die zelf ook in de serie zitten natuurlijk).

Ook interessant