Crimineel gedrag kan acteur Matthias Schoenaerts zuur opbreken in Hollywood

29 september 2021

Matthias Schoenaerts is al enkele jaren één van onze meest gegeerde acteurs in zowel binnen als buitenland. Deze BV zit de laatste jaren vooral in Amerika, waar hij al aantrad in tal van grote producties. Een opmerkelijk feit zou zijn carrière wel eens kunnen schaden.

‘Voorbeeldige jongeman toont zich wegpiraat’

De acteur werd zopas voor de politierechtbank van Antwerpen veroordeeld voor zwaarwichtige feiten. In het voorjaar van 2020 werd hij op het Antwerpse Zuid betrapt op spookrijden en daarnaast testte hij eveneens positief op cocaïne. De acteur zelf liet de zitting bij monde van zijn advocaat uitstellen naar september maar net zoals bij de inleidende zitting was hij opnieuw niet aanwezig.

Rijverbod en geldboete

De rechter tilde zeer zwaar aan de feiten en aan het feit dat de acteur niet zelf aanwezig was. Zijn advocaat gaf aan dat dit onmogelijk is vanwege het drukke opnameschema maar daar had de rechter geen oren naar. Het verdict van de politierechter luidde een rijverbod van 4 maanden voor sturen onder invloed van cocaïne en een rijverbod van 21 dagen voor het rijden in een verboden richting

Ook interessant