Johnny Depp voelt zich slachtoffer van de ‘Cancel Culture’ in Hollywood

23 september 2021

Acteur Johnny Depp kwam de laatste jaren zwaar in opspraak vanwege ‘zijn losse handjes’. Zijn ex-vrouw Amber Heard beschuldigde Depp er immers van dat hij haar meermaals geslagen zou hebben. Nu verloor de acteur ook nog eens een rechtszaak tegen de krant The Sun.

Ondanks aanklacht toch een prestigieuze prijs

Depp mocht vandaag de Donostia Award op het Spaanse San Sebastian Film Festival in ontvangst nemen. Een prijs voorbehouden voor artiesten die al veel hebben bijgedragen aan de filmwereld. Dat zorgde voor heel wat controverse, sinds de affaire is de acteur immers persona non grata in grote delen van de filmwereld. Daar sprak hij zich ook uit over de vele filmrollen die hij sindsdien verloren heeft: “Ik ben het slachtoffer geworden van de cancel culture”, meent hij.

Ontslag bij Disney

De acteur werd onder meer ontslagen bij Disney en had daar zijn mening over. “Mensen moeten opkomen voor diegenen die met dit onrecht te maken krijgen. Wie weet hoe lang het zal duren, deze gevaarlijke trend? Maar ik kan je verzekeren dat niemand er veilig voor is. Mensen worden beoordeeld door vreemden, op basis van niets meer dan geruchten. Slechts één verkeerde zin kan genoeg zijn. Het is niet alleen mij overkomen, maar al vele mensen. Zowel mannen als vrouwen krijgen ermee te maken. Wanneer zal het stoppen?” Ondertussen heeft Depp zelf ook een klacht ingediend tegen Amber Heard vanwege laster en eerroof, die zaakt loopt momenteel nog.

Ook interessant